Nieuws


AlgemeenActiesProductniewsWebsiteWeetjes


Algemeen:

•Dierenkliniek Ter gouwe is actief bezig met duurzaamheid.
Zo hebben wij al een paar jaar overal LED-verlichting, en sinds begin 2019 ook een flinke installatie met zonnepanelen. Ook zijn onze röntgenfoto's al jaren digitaal, dat scheel een hele hoop fotochemicaliën.

•Vanaf nu verkrijgbaar:  het Vetplan. Dit is een abonnement op preventieve zorg wat goede preventieve zorg combineert met flinke kortingen en automatische gespreide betaling. Klik voor meer info op de pagina Vetplan. 

•De Vetplan app.
Er is via Vetplan nu ook een (gratis) web app beschikbaar waarmee u online reminders kunt aanmaken voor de periodieke preventieve diergeneeskundig zorg. U kunt hiermee overzichtelijk voor al uw huisdieren deze belangrijke preventieve zorg (vaccinaties, wormbehandelingen, vlooien- en tekenbestrijding) bijhouden.  Kijk eens op: Dierenkliniek Ter Gouwe (myvetplan.nl)
De app is beschikbaar voor klanten met een betaald Vetplan, maar er is ook een gratis versie in het keuzemenu!

•Onze röntgenapparatuur is verbeterd en beschikt nu over digitale röntgen inclusief dentale digitale röntgen, wat tegenwoordig eigenlijk onmisbaar is om op een verantwoorde wijze tandheelkundige ingrepen te doen.

Digitale en dentale rontgen

•Met ingang van 29-12-2014 is er voor dieren (honden, katten en fretten) die meereizen over de grens, en die NOG GEEN europees dierenpaspoort hebben, een NIEUW DIERENPASPOORT verplicht. Dieren die al een "oud" Europees Dierenpaspoort hebben kunnen deze gewoon blijven gebruiken. Het nieuwe paspoort betekent voor de eigenaar en de dierenarts veel regels betreffende de registratie en afgifte. Voor uitgebreide informatie: zie de site van het LICG

•Met ingang van 1-11-2014 gaan wij werken met ruimere openingsuren!
Ma t/m Vr zijn wij voortaan open tot 19.00 uur, wat het voor veel mensen gemakkelijker maakt om na het werk nog een afspraak te maken. Bovendien zijn wij op de "operatie dagen" Di t/m Vr voortaan al vanaf 8.00 uur open, zodat het gemakkelijker wordt om voor het werk een patiënt af te geven.

 

•Al meerdere jaren hebben wij onze diagnostische mogelijkheden uitgebreid met een echo scanner. Intussen is de nodige ervaring en kennis opgedaan, en kunnen wij een  echo-onderzoek van de buik   aanbieden. Deze mogelijkheid van onderzoek is een waardevolle aanvulling op de overige diagnostiek, die zonder operatieve ingreep veel informatie kan geven over de toestand van de organen.  (meer info: zie echo-onderzoek buik)

•Chippen verplicht. Wist u dat het per 1 april 2013 het verplicht is voor nieuwe pups dat ze binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden, en binnen 8 weken geregistreerd bij een databank? Ook honden die uit het buitenland komen moeten per 1 april 2013 gechipt zijn om in te mogen voeren, en binnen 2 weken ook geregistreerd.
De koper van een hond dient erop te letten dat de fokker of handelaar een bewijs van registratie levert bij de hond. Als hij dit niet kan is hij/zij strafbaar.
Deze maatregelen zijn om malafide fokkers en handelaren, maar ook eigenaren van mishandelde of verwaarloosde honden beter op te kunnen sporen. Een zeer goede reden!
Kijk voor meer info op: www.chipjedier.nl

•Nieuw is de mogelijkheid om online dieetvoeders en herhaalrecepten voor medicijnen te bestellen. u kunt hiervoor klikken op "contact" en het contactformulier hiervoor gebruiken.

•Maak gebruik van onze gratis diensten! Zie: gratis

•Enkele jaren geleden zijn gestart met email nieuwsbrieven. (als u op de link klikt komt u in het nieuwsbrievenarchief) Hierin spelen wij in op actuele situaties (zoals vuurwerkangst), lopende en toekomstige kortingsacties, en interessante nieuwtjes. U kunt de nieuwsbrieven gaan ontvangen als u emailadres bij ons bekent is. U kunt hiervoor, ook als u al bij ons bent ingeschreven, het inschrijfformulier invullen.NB: Vanwege veranderingen in ons personeelsbestand is er de laatste jaren weinig tijd om nieuwsbrieven te maken, daarom zullen deze naar verwachting nog maar weinig frequent uitkomen.

•Onze laboratoriumfaciliteiten zijn flink uitgebreid door een forse investering in nieuwe apparatuur: de Catalyst one.

Hiermee kunnen we snel (binnen een kwartier) een beeld krijgen van de belangrijkste orgaanfuncties (lever/nieren/schildklier/etc.) en belangrijke waarden in het bloed zoals glucose, elektrolyten, het medicijn fenobarbital, etc. Het snel kunnen verkrijgen van deze informatie kan van groot belang zijn voor een snellere en betere diagnose,en dus een optimale behandeling.


Acties

•Maand van het gebit.
Februari is als vanouds weer de "maand van het gebit". Tijdens deze actiemaand doen wij gratis gebitscontroles bij honden en katten, en geven wij 10% korting op de gebitssaneringen bij honden en katten. Wij geven deze korting ook als de afspraak in februari gemaakt is voor een gebitsbehandeling die later ingepland wordt. Dieren die een abonnement op preventieve zorg (Vetplan) hebben krijgen het hele jaar 10% korting op (alle) behandelingen, maar niet 10% extra korting.

•Trovet spaaractie: met een spaarkaart (bij ons verkrijgbaar) kunt u sparen voor 10 euro korting op een volgende aankoop Trovet voeders.
Bij elke 5 euro aan trovet voer wat u bij ons koopt krijgt u een stempel, en een volle spaarkaart is dan 10 euro aan korting waard..

•Nieuwe prijzen vaccinaties 2024: alle basisvaccinaties voor hond en kat kosten nu €56,80 inclusief gezondheidscontrole. Die van het konijn wordt €65,25 voor de myxomatose+RHD1+RHD2 vaccinatie. Voor elke 2e vaccinatie binnen hetzelfde consult krijgt u €13,50- korting. Dit kan een vaccinatie zijn van hetzelfde dier, of een ander dier.


 

Productnieuws

•Nieuw en innovatief product: Relaxopet Pro.
De Relaxopet is een elektronisch apparaatje dat een voor de hond of kat rustgevend geluid maakt. Het is in allerlei stressvolle situaties in te zetten; denk aan vuurwerkangst, angst voor onweer, verlatingsangst, in huis plassen tgv stress bij katten, etc.
Voor meer informatie kunt u hier de gebruiksaanwijzing van de Relaxopet Pro hond downloaden, en hier die van de Relaxopet Pro kat. De verkoopprijs is E69,50.

•In 2021 zijn we gestart met een nieuw product voor vlooienbestrijding: Simparica voor de hond, en Bravecto voor de kat.
Dit omdat producten die al langer op de markt zijn minder goed gaan werken als gevolg van resistentie. Verder zijn de nieuwe producten superveilig voor dier en milieu, omdat de werkzame stof ervan pas actief wordt in het maagdarmkanaal van de vlo. Toediening bij de kat is met de bekende "spot-on" pipetjes, die slechts eenmaal per 3 maanden gegeven moeten worden. Bij de hond is het een maandelijks toe te dienen smakelijke kauwtablet.

Imepitoïne (Pexion®): is een nieuw medicijn tegen epilepsie, wat veiliger is en veel minder bijwerkingen heeft dan de gebruikelijke therapie met fenobarbital. Kijk voor meer informatie op de pagina epilepsie. (alleen op bestelling verkrijgbaar)

•Nieuw: er is nu eindelijk een veilige en effectieve manier om teken te bestrijden bij de kat: Seresto, een teken(en vlooien-) band voor de kat die 8 maanden effectief is. Nu bij ons verkrijgbaar.

•Wij hebben nu de Medical Pet Shirts, een diervriendelijk alternatief voor de kraag in ons assortiment.

Medical pet shirts

•Nieuw in ons assortiment: Trovet Rabbit RHF Konijnenvoer: voer met een veel hoger vezelgehalte dan gewoon konijnenvoer, en heeft daardoor een preventief beschermend effect tegen maagdarmproblemen en gebitsproblemen, wat de meest voorkomende ziekteproblemen bij konijnen zijn. Van hetzelfde merk hebben wij ook een zeer goed voer voor cavia's: Trovet Guinea Pig GHF !

•Voor katten die extra risico lopen om niesziekte te krijgen, met name dus de dieren die in pension gaan, is er een aanvullend vaccin op de markt, die in combinatie met de jaarlijkse katte-/niesziektevaccinatie extra bescherming biedt. Vraag uw dierenarts naar dit "BB-vaccin" (Bordetella Bronchiseptica) indien uw kat in pension gaat. (zie ook: vaccinatieschema kat)

•In ons assortiment: Profender, een spot-on ontwormingsmiddel voor de kat (dus met pipetjes). Erg handig als u (of de kat) moeite heeft met tabletten.


Website

•De hele website heeft alweer een update gehad. Het grootste voordeel is dat de hele site nu op mobiele apparaten ook makkelijk te gebruiken is. Daarnaast is het ook weer mooier geworden, en alle pagina's hebben een update gehad.

•De pagina "puppy informatie" is klaar. Veel informatie hierop is ook elders op de site te vinden, maar hier vindt u alles overzichtelijk bij elkaar. Tevens is hier een up to date bewegingsadvies voor pups te vinden.

•Ook een pagina met "kitten informatie" is intussen gereed.

•Wij bieden nu ook de mogelijkheid om uzelf online als klant bij ons in te schrijven.
Klik hiervoor op ons inschrijformulier.

•U kunt voor uw hond of kat een handige vakantiechecklist downloaden: vakantiechecklist hond , vakantiechecklist kat.

•Onze nieuwste informatiepagina's zijn: honden informatie, katten informatie, geboorte bij de kat , geboorte bij de hond , kortwieken van vogels , ziekte van Cushing , hartproblemen bij de hond en hartproblemen bij de kat.

•De informatiepagina betreffende nierpatiënten (en de behandeling van nierpatiënten) is volgens de laatste inzichten vernieuwd.

•De informatiepagina voeding is uitgebreider geworden. spacer height="20px"]

•Op onze pagina "Over ons" kunt u de praktijk bekijken met een virtuele tour! Kom binnen en kijk eens rond.


Weetjes

•Pas op voor gebruik van zaagsel van naaldbomen als bodembedekker voor knaagdieren en konijnen! Uit recent onderzoek is gebleken dan de daarin aanwezige gifstoffen onaanvaardbare gezondheidsrisico's met zich meebrengt voor de daarop gehouden huisdieren. Zaagsel van andere houtsoorten is wel geschikt.

•De Dermacentor teek heeft zich volgens recente gegevens gevestigd in natuurgebieden in west-brabant. Aangezien deze teek de voor honden zeer gevaarlijke parasiet Babesia over kan brengen, is het verstandig om gedurende het hele tekenseizoen (maart t/m oktober) preventieve maatregelen te nemen tegen teken (zie Babesiose en preventie van ...)

•Let op! Regels betreffende reizen naar het buitenland met huisdieren verschillen vaak per land, en de regels veranderen daarbij ook regelmatig.
Actuele regelgeving kunt u snel via onze site vinden, op de pagina vakantie-informatie, onderdeel overheidsregels.

•Chocolade, druiven en rozijnen zijn giftig voor honden! Kijk eens op onze informatie-pagina over vergiftigingen. Hier vindt u informatie die eigenlijk elke huisdiereigenaar moet weten.